Google laat je audiostreams verplaatsen tussen kamers en speakers

Google Home, Google Assistant

Het gebeurt me regelmatig: ik zet boven een muziekje aan op de Google Home Mini als ik bijvoorbeeld de was doe, en wil die muziek naar beneden verhuizen als ik de trap af ga. Maar dat gaat niet zomaar, want je kunt de muziekstream niet zomaar naar een andere speaker verplaatsen. Gelukkig brengt Google daar nu verandering in.

De internetgigant heeft inmiddels behoorlijk wat producten waarmee je muziek en video’s kunt streamen. Denk aan de Chromecast, de Home-speakers en apparaten met de Google Assistant.

Probleem is echter dat vrijwel iedereen meerdere televisies heeft en veel mensen ook meer dan één slimme speaker hebben. En je wil je stream natuurlijk meenemen als je naar een andere kamer gaat, zodat je je aflevering af kunt kijken of kunt blijven genieten van de muziek.

Stream transfer

Daar introduceert Google nu Stream transfer voor. Deze functie laat je dus wel je muziek, video en podcasts meenemen naar verschillende, compatibele apparaten in je huis. Dit kan voortaan via de Home-app, het touchscreen van bijvoorbeeld je Nest-scherm of met je stem via spraakbesturing.

Je kunt bijvoorbeeld tegen de Google Assistant zeggen dat de muziek verhuisd moet worden naar de speaker in de woonkamer. En als je je stem niet wil gebruiken, klik je in de Home-app op de cast-knop om alle apparaten in je huis te zien. Vervolgens kies je op welk apparaat de audio nu afgespeeld moet worden.