Google laat je Pac-Man spelen in Google Maps als ‘1 april-grap’

Het zal niemand zijn ontgaan; het is vandaag weer 1 april. En dat betekent dat het weer tijd is voor de jaarlijkse 1 april-grappen. Google gebruikt de dag echter niet voor grappen, maar bedenkt jaarlijks een ‘gekke’ feature voor Google Maps. Dit keer heeft het bedrijf Google Maps omgetoverd tot een ‘oldschool’ videogame, Pac-Man.

Gebruikers kunnen de game eenvoudig spelen via Google Maps in de browser of via de vernieuwde Google Maps-app voor iOS en Android. Vervolgens verschijnt er linksonder een Pac-Man icoon, waarna Google Maps wordt omgetoverd tot de omgeving van de arcade-game.

De straten in Google Maps fungeren als doolhof en liggen vol met de gele bolletjes zoals we dat gewend zijn. Om punten te verdienen, dien je Pac-Man door de straten te navigeren via de pijltjes toetsen. Uiteraard word je op de hielen wordt gezeten door de welbekende spoken uit de game.

Google rolde de game gisterenavond al uit voor de Verenigde Staten en vanaf vandaag is Pac-Man ook te spelen in de Nederlandse versie van Google Maps. Je kunt de game overigens niet spelen in elke locatie binnen Google Maps. Het bedrijf heeft alleen de grote steden, zoals Amsterdam, uitgerust met de game. Vind je het spelletje te makkelijk, dan kun je natuurlijk op zoek gaan naar een locatie met veel straten. De grachtengordel van Amsterdam bijvoorbeeld.