Verander je TV in een Chrome OS computer met Google’s Chromebit

Google heeft een nieuwe dongel gelanceerd, de ASUS Chromebit. Met de Chromebit zijn gebruikers in staat om van elke televisie met een HDMI-aansluiting een complete Chrome OS computer te maken.

De ASUS Chromebit is een kleine dongel die draait op Google’s Chrome OS. Door de dongel via HDMI in een televisie te pluggen, is het mogelijk om je televisie te gebruiken als Chrome OS computer. Gebruikers kunnen hierdoor allerlei opties van Chrome OS gebruiken via het scherm van de televisie. Daarnaast is het ook mogelijk om de dongel te gebruiken in combinatie met de nieuwste Chromebooks van Google.

De kleine dongel, die eenvoudig is mee te nemen, beschikt over een opslagcapaciteit van 16 GB en heeft een werkgeheugen van 2 GB RAM. Hierdoor is de Chromebit geschikt voor basisfuncties zoals het surfen op internet, maar zul je de echt ‘zware’ programma’s beter op je laptop of PC kunnen draaien. Daarnaast beschikt de Chromebit over WiFi-ondersteuning, Bleutooth 4.0-ondersteuning en een USB-poort.

De ASUS Chromebit zal vanaf de zomer verkrijgbaar zijn voor een prijs van 100 dollar. Hiermee lijkt de Chromebit het betere alternatief voor Google’s Chromecast.