Google Maps gaat routes voor je plannen zonder dat je een bestemming opgeeft

Als het aan Google ligt, hoef je nooit meer met de hand een route te plannen in Google Maps. De navigatie-app is namelijk voorzien van een speciale automodus, die in de achtergrond probeert te raden waar je naartoe rijdt. Op basis hiervan wordt de bestemming voor je ingevuld.

Google Maps gebruikt je eerder bezochte locaties en je huidige rijrichting, om te zien wat je vermoedelijke bestemming is. Een functie die vermoedelijk vooral goed zal werken met locaties die je veel bezoekt. Google Now is immers al in staat om bijvoorbeeld te zien hoe lang een ritje naar huis duurt.

De nieuwe modus staat niet standaard geactiveerd in de Maps-app en zit zelfs aardig verborgen. Volgens Android Police moet je vanuit de navigatie-instellingen van de app de optie voor notificaties onderweg activeren, maar deze verschijnt niet altijd. Soms moet je de app helemaal opnieuw opstarten voor de knop opduikt. Dit is vermoedelijk een bug die Google op een later moment zal oplossen.

Oh, en vermoedelijk werkt de functie op dit moment alleen nog maar met Android-telefoons. De app op andere platformen heeft al iets langer geen update gekregen. Zonder officieel bericht van Google is dat echter nog onduidelijk.