Google Maps hack laat zien hoe jouw straat er uit zal zien wanneer de zeespiegel stijgt

De effecten van klimaatverandering zijn wereldwijd bekend, maar toch wordt er volgens velen nog te weinig aan gedaan om de problemen te verhelpen. Misschien moeten we nóg meer geconfronteerd worden met de mogelijke gevolgen; iets wat de interactieve website World Under Water op een ludieke manier doet. Deze Google Maps hack laat zien wat er met jouw stad gebeurt wanneer de zeespiegel blijft stijgen, en dat is quite shocking.

Het project is bedacht door CarbonStory, een crowdfunding platform voor milieuprojecten. Zij ontwikkelden de website met oog op wereldmilieudag dat jaarlijks plaatsvindt op 5 juni.

Eerder deze week bracht de Amerikaanse overheid een verslag uit waarin bekend werd gemaakt welke regio’s in het land de effecten van klimaatverandering ervaren. Toch is deze impact voor veel mensen moeilijk voor te stellen aan de hand van wat grafieken en cijfers. Beeld zegt in dit geval veel meer; zeker wanneer mensen worden geconfronteerd met beelden uit hun eigen omgeving.

Screen-Shot-2014-05-07-at-10.48.01De website heeft zodoende elke willekeurige plek op aarde voorzien van zo’n twee meter water – de verwachte stijging van de zeespiegel in de komende 100 jaar. Hoewel de makers hiermee wel kort door de bocht gaan – er is geen rekening gehouden met hoogteverschil –  zijn de beelden erg indrukwekkend en zetten ze je zeker aan het denken.

Check hier zelf hoe je zwemmend naar huis zou moeten gaan, als we niets doen aan de klimaatverandering.