Interactieve hologram volgt real-time gekke commando’s op van het twitterende publiek

Om de lancering van de futuristische tv-serie Almost Human te vieren heeft UKTV in samenwerking met creatief bedrijf Joint een toepasselijk holografisch event georganiseerd op basis van social media.

Een winkeletalage in het hart van Londen werd opgezet als een publieke installatie met achter het glas een holografisch androïde. Voorbijgangers konden via Twitter commando’s sturen naar @droiddothis en bekijken hoe de hologram hier vervolgens real-time op reageerde. Dit leverde natuurlijk hilarische taferelen op..

w640-1

Van de macarena en een breakdance-act tot een halve striptease; de hologram volgt braaf de commando’s op van het publiek. Natuurlijk waren er ook een aantal Britten die wilden kijken hoe ver ze zouden kunnen gaan, maar op commando’s als ’trek je broek uit’ reageerde de hologram verstandig met een afkeurend gebaar.

Hoe kan een hologram zo realistisch en bovendien real-time reageren op al deze commando’s? Helaas, wat blijkt: de hologram in de interactieve installatie was een projectie van een ‘echte’ mannelijke acteur. De studio legt uit:

We streamed an actor and live edited from a remote location. The footage was then projected in real time on special see-through mesh to develop the effect of a hologram.

Hoewel dat de ervaring een stuk minder spectaculair maakt, en misschien zelfs een beetje vreemd – in feite geef je een levend persoon het commando om bijvoorbeeld de macarena te dansen -, blijft het een geniale marketingstunt van het bedrijf!

w640