Google Maps laat binnenkort zien of je kunt parkeren op je plaats van bestemming

Parkeren is en blijft een ramp. Vooral in grote steden, drukke winkelcentra, vliegvelden, ga zo maar door. Google Maps is op dit moment bezig om dit probleem op te lossen door actuele parkeergelegenheid te tonen in de app. Dat ontdekte Android Police.

Het aantal parkeerplekken zal, wanneer je gevraagd hebt om een routebeschrijving, getoond worden door middel van een P-icoontje, naast de reistijd van je route. Wat nog veel handiger is, is dat naast het parkeericoon te zien is hoe gemakkelijk je aan een parkeerplek kan komen op de plaats van bestemming.

Je hebt drie verschillende levels: Easy, Medium en Limited. Wanneer bijna alle parkeerplekken bezet zijn, level Limited, wordt de P rood en weet je dat je beter naar een andere parkeergarage of -plaats kunt rijden.

google maps parkeren

Wanneer je begint met rijden, kun je meer informatie over de route richting de parkeerplek krijgen. Daarentegen past het level van parkeergelegenheid zich vanzelf aan naarmate je naar je eindbestemming rijdt.

Openbare plekken

Het enige nadeel is dat de nieuwe functie op Google Maps tot nu toe alleen nog beschikbaar is in de Verenigde Staten voor de gebruikers met de laatste update van Google Maps v9.44 beta. Bovendien geeft het alleen de actuele parkeergelegenheden aan bij openbare plekken, zoals winkelcentra en vliegvelden.

De vraag is nu of de functie in Nederland ook beschikbaar wordt en of de app ook actuele parkeerplekken op andere plekken laat zien. Dat is nog even afwachten.