Google Maps stopt met caloriemeter na kritiek

Google Maps

Google was van plan om voortaan in zijn Google Maps weer te geven hoeveel calorieën je verbrandt als je naar je bestemming loopt. Klikte je op de wandeloptie, dan kon je zelfs zien hoeveel cupcakes je aan calorieën zou verbranden. Maar na flink wat kritiek op social media, heeft Google besloten om de functie toch niet uit te rollen, meldt Buzzfeed.

Het doel van het weergeven van de calorieën was waarschijnlijk om je aan te moedigen om te gaan wandelen, in plaats van ergens met de auto heen te gaan. Maar diverse mensen op Twitter stelden dat dit alles behalve een goed idee was. Het zou mensen met een eetstoornis zich laten “schamen” en het zou zelfs een “trigger” voor hun kunnen zijn.

Kritiek

Probleem was onder meer dat je de functie niet uit kon zetten. Daarnaast was er veel kritiek op de vergelijking met cupcakes, omdat het daarmee wel erg op vrouwen gericht zou zijn. Bovendien stellen diverse critici dat Maps niet de goede plek is voor zo’n functie. Er zijn immers al genoeg apps voor fitness en het bijhouden van hoeveel calorieën je verbrandt.

Na alle slechte reacties heeft Google nu besloten om het hele experiment stop te zetten. De functie werd tijdelijk getest op iOS, maar dat is nu dus voorbij.