Google Maps toont bij locatie delen nu ook hoeveel accu je smartphone nog heeft

Google Maps

Google Maps heeft een nieuwe functie toegevoegd aan het delen van je locatie. Wanneer je nu je locatie met een vriend deelt, zien ze niet alleen waar je bent maar ook hoeveel batterijleven je telefoon nog heeft. De functie werd eerder dit jaar al door Android Police ontdekt in een bètaversie van de app, maar wordt nu breder uitgerold, meldt TechCrunch.

We kennen het allemaal wel: je deelt je locatie met bijvoorbeeld je moeder. Vervolgens wil zij je bellen, maar is je telefoon leeg. Je moeder raakt in paniek, terwijl er niets aan de hand is. Dat soort situaties kun je dus met de nieuwe functie voorkomen. Je moeder ziet immers dat je telefoon bijna leeg is.

Een nadeel is echter dat een ander het ook ziet dat je accu vol is. Heb jij dan gewoon geen zin om op te nemen en wil je het excuus “sorry, mijn telefoon was leeg” gebruiken, dan kan dat dus niet meer.

Beschikbaarheid

Officieel is er nog geen bericht over de uitrol van de functie. TechCrunch weet dat de functie inmiddels verder uitgerold wordt, ook buiten de Verenigde Staten. En ook in de iOS-versie van de app is de optie inmiddels verschenen. Heb jij de mogelijkheid nog niet, dan kan het zijn dat je nog even moet wachten.

Je zet de functie aan door naar Google Maps te gaan en dan naar het menu. Kies vervolgens Locatie delen, en je kunt je locatie met je contacten delen. Hoeveel batterijleven je nog hebt, verschijnt daar automatisch bij.