Ricciardo tekent contract bij Renault en wordt teamgenoot van Nico Hulkenberg

Daniel Ricciardo heeft een contract getekend bij Renault. Eerder vandaag maakte zijn huidige renstal Red Bull Racing bekend dat de Australiër aan het einde van dit Formule 1 seizoen zal vertrekken als teamgenoot van Max Verstappen. Er ontstond daarop veel speculatie waar de Australiër in 2019 zou komen te rijden.

Het duurde iets meer dan een uurtje voor Renault de onthutste autosportpers antwoord op die vraag wist te geven. In een persbericht dat gedeeld werd op Twitter maakte de renstal bekend dat Daniel Ricciardo voor twee seizoen getekend heeft bij het Franse fabrieksteam. Hij wordt daar de teamgenoot van Nico Hulkenberg, die hem via Twitter gelijk feliciteerde:

In het persbericht valt te lezen dat Daniel Ricciardo lang over zijn keuze heeft moeten nadenken. “Ik heb het gevoel dat het tijd is voor wat nieuws. Ik realiseer me dat er werk aan de winkel is bij Renault, maar tegelijkertijd ben ik onder de indruk van de grote stappen die het team in amper twee jaar tijd heeft gemaakt. Ik weet dat elke keer dat Renault in de sport [F1, red.] zat, er uiteindelijk gewonnen werd. Ik hoop ze hiermee te kunnen gaan helpen, zowel op als naast de baan”.

Ironisch genoeg werkte de link naar het persbericht lange tijd niet omdat de site van Renault direct na publicatie van het bericht overbelast raakte. De Renault motor zelf kampt dit seizoen ook met wisselende resultaten: in de laatste race voor de zomerstop viel Max Verstappen in de vijfde ronde uit als gevolg van een engine failure aan zijn Renault motor. Volgend jaar rijdt het team van Red Bull met Honda motoren.

Meer over het vertrek van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing hoor je in de nieuwste aflevering van onze podcast F1 Spoiler Alert

Foto: Nico Hulkenberg