Google onthult nieuwe 4-in-1 Chromebook: de Pixelbook

Pixelbook

Google heeft vandaag de Pixelbook geïntroduceerd. Je kunt het apparaat gebruiken als tablet gebruiken, door het scherm helemaal om te draaien. Daarnaast kun je het toestenbord omdraaien om er een standaard van te maken.

De Pixelbook heeft een 12,3 inch Quad HD LCD-scherm. Het apparaat is slechts 10 millimeter dun en weegt een kilo.Aan de binnenkant vinden we een i5 of i7-processor van Intel, 16 GB aan RAM-geheugen en 256 GB aan opslag. De accu moet tien uur meegaan. Opladen gaat bovendien snel. Binnen een kwartier kun je de accu opladen voor twee uur aan gebruik.

Slimme features

Interessant is verder dat de Pixelbook direct je Pixel-telefoon herkent als WiFi-hotspot. Je hoeft dan dus niet eerst een hotspot aan te zetten, de computer weet direct dat er een verbinding in de buurt is.

Pixelbook

In de laptop zit verder ook de Google Assistant ingebouwd. Daarmee kun je je slimme apparaten besturen, vragen stellen en bijvoorbeeld de weersvoorspelling opvragen. Is het toetsenbord onder het scherm gevouwen, dan kun je Assistant ook vragen om een video op YouTube af te spelen.

De Pixelbook ondersteunt Google Play volledig. Daardoor kun je apps voor je smartphone ook op je laptop gebruiken. Handig als je een foto wilt bewerken met Adobe en die vervolgens op Instagram wilt plaatsen. Snapchat werkt zelfs aan een aparte ervaring speciaal voor de Pixelbook.

Pixelbook

Pixelbook Pen

De Pixelbook komt verder met een stylus, genaamd de Pixelbook Pen. Daarmee kun je bijvoorbeeld een foto omcirkelen op het internet. Gaat het om een bekend persoon, dan zoekt Assistant direct meer informatie over diegene op. Hetzelfde geldt als je een woord omcirkeld: de Assistant gaat meteen zoeken naar context en meer informatie over het woord.

Pixelbook Pen

De Pixelbook is vanaf 999 dollar te koop. De Pixelbook Pen koop je voor 99 dollar. Helaas komt het apparaat vooralsnog niet naar Nederland toe, maar is alleen in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk te koop. Of en wanneer het apparaat naar Nederland komt, is niet bekend.