Dit zijn alle opensource-projecten van Google

Het zijn er zo’n 2000: projecten waarvan Google de code openbaar heeft gemaakt. Daarmee kunnen ontwikkelaars op een laagdrempelige manier aan de slag gaan met de code of inspiratie opdoen voor een eigen project. Al deze projecten zijn nu gebundeld en terug te vinden op een pagina. De pagina moet dienen als het centrale punt voor alle openbare projecten van Google. De code blijft ook vindbaar via GitHub.

Op de nieuwe pagina zijn onder andere bekende projecten Magenta, TensorFlow en besturingssysteem Android terug te vinden. Ook deelt Google op de website informatie over zijn werkwijze rondom open source. Open source draait namelijk om meer dan alleen code, schrijft het bedrijf. Ook de community en vooruitgang spelen een cruciale rol in de ontwikkelingen.

Geïnteresseerden kunnen onder meer lezen over Google’s beleid voor het publiceren van nieuwe opensource-projecten en hoe het bedrijf de code beheert en zelf gebruikt. Ook geeft het zijn beweegredenen vrij: waarom het bedrijf alleen maar code met een bepaalde licentie gebruikt. Die werkwijze is volgens Google geen vastgeroeste manier om goed om te gaan met open source. Er zijn meerdere manieren om dat te doen, schrijft Google. Met de website probeert het bedrijf ontwikkelaars vooral inzicht in zijn eigen werkwijze te geven.