Google presenteert Nest Hub Max en updates voor Google Assistant

Google heeft tijdens I/O zijn nieuwe Nest Hub Max gelanceerd, een grotere versie van de Google Home. Daarnaast is bekendgemaakt dat alle slimme apparaten van Google nu de Google Nest-naam gaan dragen. Dat geldt dus ook voor de al bestaande apparaten. De Google Hub heet nu dus de Google Nest Hub. En dat apparaat komt nu ook naar Nederland voor 129 euro.

De Nest Hub Max is een slimme speaker met een 10,1 inch HD-scherm. Ook zit hier een camera in, zodat je videogesprekken kun voeren via Duo. Het apparaat praat verder met Thread-apparaten, die weinig stroom gebruiken. Het gaat bijvoorbeeld om sloten op deuren.

Het apparaat is bovendien ook in te zetten als een Nest Cam. Ben je niet thuis, dan kun je via de camera precies zien wat er in huis gebeurt. Een groen lampje naast de camera toont wanneer deze aan staat. Een fysieke knop achterop zet de camera en microfoons uit.

Nest Hub Max

Hand opsteken

De Nest Hub Max is verder ontworpen voor meerdere mensen in huis. Je kunt onder meer gebruikmaken van Voice Match, waarmee het apparaat herkent wie er praat en specifiek voor diegene antwoord kan geven. Nu komt daar ook Face Match bij, waarbij het je gezicht herkent als je voor het scherm komt. Op het scherm wordt dan alleen jouw informatie getoond.

Je kunt het scherm ook gebruiken om video’s te kijken, zien wie er voor de deur staat (mits je een deurbel hebt die dit ondersteund) en als digitaal fotolijstje. Wordt je gebeld terwijl de muziek via de Hub Max aan staat? Steek je hand op, en de muziek pauzeert direct.

De Hub Max wordt deze zomer beschikbaar voor 229 dollar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. De originele Nest Hub wordt goedkoper, namelijk 129 euro, en komt naar Nederland, zo maakte Google vanavond bekend. De Google Home daalt in prijs naar 99 euro.

Google Assistant

Google heeft verder aangekondigd te werken aan een nieuwe generatie van de Google Assistant. De Assistant is namelijk kleiner gemaakt qua opslag, waardoor deze direct op je telefoon kan draaien. Verzoeken en vragen worden dan direct op je apparaat verwerkt, waardoor dit volgens de internetgigant in real-time kan.

Google Assistant

Ook is het mogelijk om vragen achter elkaar door te stellen, waardoor je niet steeds tussendoor “OK, Google” hoeft te zeggen na iedere vraag. In de demo zie je hoe je de Photos-app kunt openen, kunt zoeken op specifieke afbeeldingen, een afbeelding kunt openen en die naar een vriend kunt sturen, allemaal met commando’s achter elkaar door zonder onderbrekingen.

Deze nieuwe Assistant moet bovendien snel beschikbaar worden. Deze komt namelijk dit jaar al naar nieuwe Pixel-telefoons.

Personal References

Op slimme apparaten met een scherm, zogenaamde Smart Displays, komt verder een functie genaamd “Picks for You”. Dit biedt gepersonaliseerde suggesties voor recepten, evenementen en podcasts.

Ook nieuw is Personal References, waarmee Google informatie gaat geven afgestemd op de dingen in jouw wereld. Voeg jij bijvoorbeeld de adresgegevens van het huis van je moeder toe, dan kun je ook gaan vragen wat het weer “bij mama” is en hoe het verkeer daarheen is. Ook prettig: alarmen kun je voortaan uitschakelen door ‘stop’ te zeggen, zonder eerst “OK, Google” te moeten zeggen.

Daarnaast krijgt de Assistant een modus speciaal voor autorijden. Je stopt de telefoon in de houder en zegt “Hey Google, let’s drive!”. Hierna laat Google Assistant een dashboard zien met allerlei handige informatie, zoals een shortcut naar de podcast die je vanochtend aan het luisteren was.

Google Assistant drive

Tijdens navigatie worden notificaties low-profile getoond. Ook vertelt de Assistant je wat er gebeurt op je telefoon, bijvoorbeeld als je gebeld wordt. En jij kunt met je stem aangeven of je op wilt nemen. Deze functie wordt deze zomer beschikbaar voor iedere telefoon met de Assistant. Het is onduidelijk of de functies ook in het Nederlands werken.

Google gaat vandaag ook hun beleid rondom privacy voor de Home-producten publiceren. Daarmee moet je inzicht krijgen in de privacy rondom deze apparaten. De data op de Nest Hub Max verlaat het apparaat bijvoorbeeld niet, aldus Google.