Google presenteert goedkopere smartphones Pixel 3a en 3a XL

Pixel 3a en 3a XL

Google heeft vanavond tijdens zijn I/O-evenement de goedkopere Pixel 3a en 3a XL onthuld. De telefoons worden vanaf 399 dollar te koop, wat de helft van de prijs is van de vlaggenschepen van het bedrijf. De telefoons moeten echter met high-end functies komen. Qua uiterlijk lijken ze veel op de duurdere Pixel 3 en 3XL.

De telefoons krijgen beide een OLED-scherm, van 5,6 inch (3a) en 6 inch (3a XL). Ook krijgen ze een koptelefoonaansluiting en ondersteuning voor bluetooth 5.0.

Ook krijgen de telefoons de geavanceerde camera van Google. Dankzij een functie genaamd Night Sight moet je bovendien ook goede foto’s in het donker kunnen nemen. Ook is de portrait-mode beschikbaar, net als Super Res Zoom.

Pixel 3a en 3a XL

De telefoons bevatten verder de knijp-functie waarmee de Google Assistant berichten kan versturen, navigatie kan starten en herinneringen in kan stellen. Dit alles doe je simpelweg met je stem, nadat je in je telefoon hebt geknepen. Ook is de telefoon beschermd tegen dreigingen dankzij drie jaar aan (beveiligings-) updates.

Accuduur

De telefoons krijgen verder logischerwijs de Google Assistant met de bijbehorende functies. Verder is ook de accuduur belangrijk. Je kunt de telefoon volgens Google 30 uur gebruiken op een enkele lading, en binnen een kwartier ver genoeg opladen voor zeven uur aan gebruik.

De Pixel 3a en 3a XL kun je in het wit, zwart en ‘purple-ish’ krijgen. Vooralsnog komen de telefoons niet naar Nederland. Wel worden ze in onder meer Duitsland en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar.