Google presenteert Pixel 3 en Pixel 3 XL met Pixel Stand

Google Pixel 3

Google heeft vandaag de nieuwe generatie Pixel-telefoons aangekondigd: de Pixel 3 en Pixel 3 XL. De twee telefoons hebben een aantal veranderingen doorgemaakt sinds hun voorgangers. Zo bevat de 3 XL nu een inkeping bovenin het scherm en is de koptelefoonaansluiting nu toch echt verdwenen.

De Pixel 3 heeft geen inkeping bovenin het scherm, maar nog schermranden die we op eerdere versies ook zagen. Het OLED-scherm zelf is 5,5 inch groot. De Pixel 3 XL komt met een groter 6,3 inch OLED-scherm, met een inkeping bovenin.

Voorop zitten verder speakers die 40 procent luider zouden zijn dan die in de Pixel 2. Verder heeft het toestel een volledig glazen achterkant met een matte finish aan de onderkant. Beide telefoons hebben 4 GB aan RAM-geheugen en 64 of 128 GB aan opslag. De Pixel 3 heeft een 2915 mAh-accu, de 3XL heeft een 3430 mAh-accu.

De telefoon heeft verder een optie waarmee de Niet Storen-modus aangaat zodra je de telefoon plat op een oppervlak neerlegt, met het scherm naar beneden.

Camera

De telefoon komt met een enkele 12,2 megapixel-camera achterop en twee 8,1 megapixel-selfiecamera’s voorop. Geheel nieuw is de functie Top Shot, die aan de hand van machine learning automatisch de beste foto uitkiest van een moment. Daarvoor worden meerdere foto’s gemaakt in HDR+, zodat je altijd dat ene toffe moment op de foto krijgt, ook als je timing minder is.

Ook heeft de camera Super Zoom, om de beste ingezoomde foto’s te maken die nog altijd scherp blijven. Daarnaast is Night Sight geïntroduceerd, speciaal voor foto’s ’s avonds. Daarbij gebruikt het geen flitser, maar machine learning om de juiste kleuren weer te geven. Night Sight is niet alleen voor de Pixel 3 beschikbaar, maar komt volgende maand ook naar andere Pixel-telefoons.

Voor selfies is er nu de Group Selfie Cam. Dat is een tweede camera aan de voorkant met een extra groothoeklens, zodat iedereen altijd in beeld past. De camera’s aan de voor- en achterkant is er nu ook Playground, waar je stickers kunt vinden voor op je foto’s en video’s, die lijken te bewegen in je beelden. Het gaat onder meer om stickers van The Avengers.

Daarnaast is er Photo Booth-mode, waarmee er automatisch een foto gemaakt wordt als je glimlacht of een grappig gezicht trek. Je hoeft daardoor geen knop meer in te drukken voor het maken van een foto.

AI

De camera bevat verder de mogelijkheid om Google Lens-functies in real-time te gebruiken. Daarmee kun je een product of onderwerp in beeld brengen, waarna Google opzoek gaat naar relevante informatie. Richt je je telefoon bijvoorbeeld op een bekend gebouw, dan krijg je achtergrondinformatie te zien.

Een andere AI-functie laat je telefoontjes screenen en spam-telefoontjes ontwijken. Zit je bijvoorbeeld in een vergadering en wordt je door een onbekend persoon gebeld, dan klik je op “Screen call”. Vervolgens ontdek je wie er belt en waarom, evenals andere informatie.

Ook zie je een transcript van de reacties van degene die belt, zodat jij kunt beslissen of je opneemt of bijvoorbeeld een snel antwoord terugstuurt. Natuurlijk kun je het telefoontje ook als spam markeren. De functie is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.

Pixel Stand

Tot slot kondigde Google de Pixel Stand aan. Daarmee kun je je telefoon draadloos opladen en hem direct omzetten in een slimme speaker. Je kunt gebruikmaken van de Google Assistent voor spraakopdrachten. Op het scherm zie je je notificaties, het weer, updates over het verkeer en meer. Gebruik je het scherm niet, dan wordt het een fotolijstje.

De Pixel 3 en 3 XL zijn in drie kleuren te koop: Clearly White, Just Black en Not Pink. De Pixel 3 kost 799 dollar, de 3 XL kost 899 dollar. Vooralsnog zijn de telefoons niet in Nederland te koop.