‘Google wil concurrerende prijsvergelijkers laten bieden op plekje in Google Shopping’

Google

Google wil concurrerende prijsvergelijkers laten bieden op een plekje in de Google Shopping-resultaten. Dat meldt Reuters op basis van vier ingewijden. De mogelijke stap van Google is een voorstel aan de Europese Commissie, dat Google verdenkt van machtsmisbruik met de Google Shopping-resultaten.

De Europese Commissie legde Google in juni een boete van 2,4 miljard euro op. Het voorstel van het techbedrijf werd volgens Reuters een maand later ingediend. Google is het niet eens met de boete, en gaat daarom in beroep.

De Europese Commissie vindt dat Google zijn eigen producten voortrekt, en daarmee die van concurrenten oneerlijk behandelt. Door bedrijven te laten bieden op een plekje in de Google Shopping-resultaten, kunnen zij op een prominente plek zichtbaar worden.

Niet geschikt

Het voorstel biedt volgens de bronnen van Reuters ook geen oplossing tot de aantijging. De Europese Commissie wil dat Google zijn eigen producten en die van concurrenten gelijk behandelt. Als concurrenten moeten bieden om in de Google Shopping-resultaten te verschijnen, is dat niet het geval.