Google topmannen ontmoeten Elon Musk in geheim appartement

De top van Google kan het uitermate goed vinden met succesvol ondernemer Elon Musk. Dat blijkt uit een nieuw boek rond de oprichter van Tesla, waarin wordt beschreven hoe de oprichters van Google met Musk afspreken in een geheim appartement in San Francisco.

Volgens insiders kunnen Google CEO en mede-oprichter Larry Page en Musk het samen bijzonder goed vinden. Zo goed zelfs, dat Musk bij zijn bezoeken aan Silicon Valley regelmatig overnacht in Google’s geheime appartement. Bij dat geheime appartement hoort ook een eigen kok, die voor de gasten elke avond het eten vers komt voorbereiden.

Tijdens die trips komen Page en mede-oprichter Sergey Brin regelmatig even langs om met Musk te discussiëren over technology, transport en andere vraagstukken waar de heren zich in vastbijten op het moment.

Tijdens een van die discussies was George Zachary, investeerder en goede vriend van Musk, toevallig ook aanwezig. Hij beschrijft in het boek “Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future“, die ontmoeting:

Ik was toevallig daar en Elon sprak over een elektrische jet die hij zou willen bouwen, die verticaal kan opstijgen en landen. Larry (Page) vulde aan dat het vliegtuig zou moeten kunnen landen op skipistes, terwijl Sergey (Brin) voorstelde om het mogelijk te maken om het vliegtuig te laten landen op dockingstation in Manhattan. Dat gesprek leidde uiteindelijk tot een discussie over een passagiersvliegtuig dat altijd in een baan rond de aarde zou vliegen en waar je als reiziger op zou kunnen stappen om razendsnel elders in de wereld te komen. Ik dacht dat iedereen een grapje maakte, maar toen ik aan het eind aan Elon vroeg: ‘Ga je dat echt bouwen’, antwoordde hij: ‘Ja.’

Het appartement van Google bevindt zich in een van de grotere appartementencomplexen in Palo Alto en zou een schitterend uitzicht hebben. In het boek stelt Page: “Het is een beetje onze plek om te ontspannen, denk ik. Tijdens die meetings kunnen we over allerlei gekke dingen nadenken”.

Het boek “Elon Musk: Tesla, SpaceX and the Quest for a Fantastic Future” van Ashlee Vance komt op 19 mei uit. Het boek zal voornamelijk bestaan uit dit soort anekdotes en beschrijvingen.