Google verbetert autocorrectie van Android-toetsenbord door gebruik van persoonlijke data


Updates van het toetsenbord op je smartphone zijn doorgaans totaal niet spannend of interessant. Mensen die gebruikmaken van Google’s toetsenbord voor Android kunnen echter na de meest recente update van de software wel iets verassend nieuws verwachten; namelijk een geheel nieuwe autocorrect ervaring.

En hoewel ook dit niet bijster spannend klinkt, is deze update wel erg interessant. De nieuwe versie 3.0 biedt gebruikers namelijk de optie voor gepersonaliseerde suggesties, en indien gebruikers hiervoor kiezen stellen ze Google in staat data te minen van elke andere Google dienst waar ze gebruik van maken. Met de verzamelde gegevens is Google in staat om beter autocorrecties te bieden, omdat deze nu precies op de gebruiker staat afgesteld.

Voor degenen die zich druk maken om hun privacy: de gegevens worden alleen verzameld binnen Google’s eigen applicaties en services, en worden vervolgens lokaal op het apparaat opgeslagen. Wie niet gediend is van deze nieuwe dienst moet even opletten na de laatste update; de nieuwe functie staat namelijk automatisch ingesteld wanneer het toetsenbord wordt gebruikt. Deze functie is uiteraard wel handmatig weer uit te zetten.