Google vernieuwt zijn Nest Mini met beter geluid en intercomoptie

Google-nest-Mini

De Google Home Mini is al enige tijd in Nederland beschikbaar. Tijd voor een update dus! Dat moet Google ook gedacht hebben, want het bedrijf heeft een nieuwe versie van het apparaat onthuld. Die versie komt ook met een nieuwe naam: de Nest Mini.

De Nest Mini lijkt qua uiterlijk als twee druppels water op de Home Mini. Maar dat betekent niet dat er niets veranderd is. Het apparaat is bijvoorbeeld veel duurzamer. De stof op de bovenkant is bijvoorbeeld van gerecyclede plastic flessen gemaakt. Een flesje van 0,5 liter is zelfs al voldoende voor twee bovenkanten. En ook de rest van de behuizing is duurzaam. Die bestaat voor minimaal 35 procent uit gerecycled plastic.

Maar wat écht interessant is, zijn de nieuwe functies. De Nest Mini komt bijvoorbeeld met beter geluid, waaronder twee keer zoveel bas als de Home Mini had. Luister je dus graag naar muziek via je slimme speaker, dan gaat dit nu nog beter. Bovendien kun je twee Mini’s aan elkaar koppelen, mocht je stereogeluid willen.

Ook kun je het volume nu eenvoudiger aanpassen. Als je met je hand in de buurt komt van het apparaat, dan verschijnen er LED-lampjes die aangeven waar je moet drukken om het volume aan te passen. Is het rumoerig? Dan wordt het volume automatisch aangepast, zodat je alles op de speaker goed kunt horen.

Intercom

Een andere leuke functie is dat je de Nest Mini – en alle andere Nest-speakers en -schermen – voortaan ook als intercom kunt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld “Hey Google, bel de slaapkamer” zeggen om een verbinding op te zetten met de speaker in die kamer. Zo kun je met degene die daar aanwezig is praten. Alle speakers bevatten nu ook Google Duo, waarmee je elkaar kunt bellen op de speakers, schermen en smartphones.

Wil je je speaker liever niet neerzetten? Dat hoeft ook niet meer. De Nest Mini kun je namelijk ook aan de muur hangen. Zo houd je meer ruimte over op bijvoorbeeld je bureau.

De Nest Mini is per direct in het zwart en wit te bestellen voor 59 euro. Vanaf 22 oktober kun je de speaker ook bij diverse winkels kopen.