Oppo lanceert Reno2-smartphones met quad camera

Oppo Reno2

Eén camera op je telefoon is al enige tijd niet meer voldoende. Vrijwel alle smartphones hebben er minimaal twee aan de achterkant, en tegenwoordig vaak zelfs drie. Oppo gaat nog een stap verder. Het bedrijf presenteerde vandaag zijn nieuwe Reno2-smartphones met maar liefst vier camera’s aan de achterkant.

De Reno2 komt met een 48 megapixel Ultra-Clear hoofdcamera, een 8 megapixel groothoeklens, een 13 megapixel telelens en een 2 megapixel monolens. zo moeten je beelden nog beter worden dan voorheen. De Reno2 Z heeft geen 13 megapixel telelens, maar in plaats daarvan een 2 megapixel portretlens. De andere drie lenzen zijn hetzelfde.

De camera’s zijn bovendien voorzien van Fusion Imaging-technologie, waarmee je kunt wisselen tussen 5x Hybrid Zoom en 20x Digital Zoom. Verder is er een Ultra Dark Mode, om ook in het pikkedonker geweldige beelden te maken.

De Ultra Wide Mode biedt je op de Reno2 een beeld van 116 graden voor foto’s en bij de Reno2 Z een beeld van 119 graden. Daranaast is er een Ultra Macro Mode voor de Reno2, waarmee je op zelfs 2,5 centimeter afstand een geweldige foto kunt maken van een object. De beide smartphones hebben ook een geavanceerde Portraid Mode met twee nieuwe portreteffecten.

Oppo Reno2 Z
Oppo Reno2 Z

Video

Ook krijgen de smartphones een Ultra Steady Video Mode, waardoor je ook tijdens het rennen en skateboarden stabiele beelden krijgt. De Hybrid Image Stabilisation-technologie ondersteund daar nog verder bij.

De smartphones moeten zelfs in te zetten zijn als een soort actiecamera, dankzij die Hybrid Stabilisation-technologie. Dat is namelijk een combinatie van digitale en optische beeldstabilisatie, ondersteund door een ingebouwde gyro-sensor. De video’s maak je met maximaal 60 fps.

De video’s kun je bewerken met het nieuwe SOLOOP, een geheel nieuwe app voor videobewerking van Oppo. Je kunt bijvoorbeeld muziek automatisch aan laten sluiten op de timing van overgangen. Ook is er intelligente contentherkenning voor snelle beeldbewerking.

Het scherm

Minstens net zo belangrijk als die camera, is het scherm. De Oppo Reno2 krijgt een 6,5 inch E3 AMOLED-scherm met een resolutie van 2400×1800. De Reno2 Z heeft een even groot AMOLED-scherm met een resolutie van 2340×1080. Het scherm op de Reno2 lijkt groter, omdat deze meer ruimte inneemt op het apparaat.

De schermen komen zonder inkeping, omdat de selfie-camera een pop-up uit de bovenkant is. De Reno2 heeft een 16 megapixel-camera met AI Beauty Mode. De Reno2 Z krijgt ook een 16 megapixel-camera, maar dan met Atmosphere Light-technologie. De beide schermen komen verder met een vingerafdrukscanner in het scherm.

Onder de motorkap vinden we Android 9.0 en een flinke 4.000 mAh-accu. Dankzij een VFC-algoritme neemt het volledig opladen van de accu 10 procent minder tijd in.

Oppo Reno2

Oppo Reno2

Beschikbaarheid

De Reno2 en Reno2 Z komen op 18 oktober naar Nederland in drie gradient kleuren. De Reno2 en Reno2 Z worden beide beschikbaar in Luminous Black. De Reno2 verschijnt daarnaast in het Ocean Blue en de Reno2 Z in het Sky White.

De Reno2 komt met 8GB aan RAM-geheugen en 256GB aan opslag en gaat 499 euro kosten. De Reno2 Z heeft ook 8GB RAM-geheugen, maar 128GB aan opslag. Deze telefoon gaat 349 euro kosten.