Google voegt nieuwe locaties toe aan onderwater Street View

Ongeveer 71 procent van de aarde is bedekt met oceanen en zeeën. Dat is een enorm – nog steeds best wel – mysterieus gebied dat de meeste mensen alleen maar oppervlakkig kennen. Google probeert daar verandering in te brengen met het Street View oceanen project dat de onderwaterwereld toegankelijker maakt voor meer mensen dan alleen fanatieke duikers en onderzoekers.

Deze week heeft Google een paar nieuwe locaties toegevoegd aan de collectie onderwater Street View beelden die al beschikbaar waren. Het zijn onder andere beelden rondom Monaco, Cancun en Isla Mujeres.

Het project werd in 2012 gelanceerd en heeft zich sindsdien langzaam ontwikkeld. In samenwerking met het Catalin Seaview Survey maakt Google gebruik van speciale onderwatercamera’s die de panorama foto’s nemen die gebruikt worden voor het project. Vorige zomer waren er ongeveer zes locaties beschikbaar; het Australische Great Barrier Reef, de Fillipijnen en Hawaii. In de loop van de tijd zijn bovendien Bermuda en de Galapagos eilanden toegevoegd.

Tijdens de I/O conferentie van vorig jaar vertelde Google dat de duikers per duik ongeveer twee kilometer vastleggen en daarvoor gemiddeld drie tot vierduizend foto’s maken. Er worden ongeveer drie duiken per dag gedaan die elk ongeveer een uur duren. De focus ligt op het moment nog op locaties rondom Amerika maar het plan is omdat uit te breiden tot oceanen en zeeën over de hele wereld.

Whale_Shark