‘Google gaat concurrentie met Uber aan en lanceert carpooldienst’

Google gaat de concurrentie aan met Uber door het aanbieden van een vervoersdienst. Dat schrijft The Wall Street Journal. Volgens de krant is het bedrijf van plan om een proef met navigatiedienst Waze uit te breiden naar heel San Francisco.

Het techbedrijf nam de navigatiedienst Waze in 2013 over. Volgens The Wall Street Journal is Google begin dit jaar begonnen met een proef rondom de dienst. Waze lijkt daarbij meer op een carpoolservice dan een taxidienst: via het platform worden mensen gekoppeld aan anderen die dezelfde richting op moeten rijden. De proef was tot nu toe beperkt tot een aantal medewerkers van een aantal bedrijven.

Desondanks gaat Google hiermee de concurrentie aan met vervoersdiensten van Uber en Lyft. Met name Uber heeft de afgelopen weken flink laten merken de concurrentie met het techbedrijf op verschillende vlakken aan te durven gaan. Onder andere op het gebied van kaarten en zelfrijdende auto’s heeft Uber de afgelopen tijd stappen gemaakt.

De stap van Google is een interessante, want het bedrijf had tot nu toe niet laten merken dat het van plan was om zo snel al een commercieel transportsysteem op te willen zetten. Door Waze nu uit te breiden, lijkt het bedrijf een opstapje te maken naar een wereld waarin je Google ook gaat gebruiken voor je vervoer. Mogelijk heeft de stap van Uber om te starten met taxiritjes in deels zelfrijdende auto’s de druk opgevoerd.