De Udoq is een handig oplaadstation waar iedere smartphone in past

“Ik ben mijn oplader vergeten. Kan ik mijn telefoon toevallig even hier opladen?” Het is een vraag die je ongetwijfeld wel eens van een vriend of familielid gekregen hebt toen hij bij jou op bezoek was. Grote kans dat je directe antwoord “Ja hoor” was, gevolgd door “Wacht… wat voor telefoon heb je eigenlijk?”. Met een beetje pech kom je er vervolgens achter dat je een ander merk gebruikt dan je vriend. Dat betekent dus ook dat je een andere oplader hebt en daarmee dus je vriend teleur moet stellen.

Udoq wil daar met een universeel oplaadstation verandering in brengen. Het bedrijf biedt een systeem waar je verschillende plugs in kunt stoppen. Met het product staat het deze week op de IFA 2016 in Berlijn. Het systeem is beschikbaar in verschillende lengtes, waardoor je er een voor jouw geschikte situatie van mobiele apparaten kunt aanschaffen. Standaard zijn vier veelgebruikte plugs beschikbaar (micro-USB en USB-C en twee plugins van Apple), maar je kunt er ook meerdere andere plugins bij gebruiken.

Hoe lang de Udoq in Europa echt nuttig blijft is even afwachten. Europa wil namelijk vanaf volgend jaar een universele oplader voor elk type smartphone verplicht stellen. Vanaf volgend jaar moet micro-USB de standaard worden. Dat terwijl fabrikanten al voorzichtig overstappen op USB-C en Apple uiteraard vast wil houden aan zijn eigen Lighting-poort. Desondanks kun je de Udoq sowieso nog altijd als een centrale oplaadpunt voor je apparaten gebruiken. Geen gedoe meer met snoeren dus.

Udoq

Udoq