Google wil dat je aan een auto blijft plakken bij een botsing

Techbedrijven bedenken een heleboel slimme dingen waar ze vervolgens een patent voor aanvragen. Sommigen worden uiteindelijk werkelijkheid, andere blijven een idee. Desondanks geeft het vaak een leuk beeld van wat voor handige en bizarre technieken er worden bedacht. Zo heeft Google nu een patent gekregen voor een plaklaag voor auto’s, die je moeten beschermen bij een botsing, meldt The Mercury News.

Het idee is eigenlijk vrij simpel: op het moment dat je in contact komt met een auto – bijvoorbeeld met de motorkap -dan blijf je plakken aan de plaklaag. Hierdoor loop je hopelijk minder verwondingen op, omdat je niet van de motorkap wordt afgeslingerd.

In principe had iedereen dit natuurlijk kunnen bedenken, maar de uitdaging is dat je niet wilt dat alles aan je auto blijft plakken. Daarvoor bedacht Google een soort toplaag die de plaklaag beschermt. Deze breekt bij een flinke klap en is een beetje te vergelijken met een eierschaal.

De grote vraag is natuurlijk of deze technologie daadwerkelijk nodig gaat zijn. Google werkt aan een zelfrijdende auto met veiligheid als hoofddoel. In principe zouden botsingen met voetgangers niet meer voor moet kunnen komen met zo’n auto. Of zou Google nu al rekening houden met het feit dat de ultiem veilige auto een utopie is?

Tekeningen van Google's patent