Google wil automatisch video’s gaan afspelen in je zoekresultaten

Op zoek naar een film of serie? Sommige mensen zullen nu in hun Google-zoekresultaten direct een video voor hun neus krijgen. En die video speelt dan ook nog eens automatisch af. De internetgigant test die functie nu namelijk onder een klein aantal gebruikers, meldt Search Engine Land.

De automatisch afspelende video’s moeten in de informatieblokken komen. In die blokken staat nu informatie van onder meer Wikipedia, IMDb en Rotten Tomatoes. Overigens start niet alleen het beeld automatisch met afspelen, maar ook het geluid.

Advertenties zijn niet in de video’s in te zien. Waarschijnlijk gaat dit ook niet gebeuren: de Chrome-browser van Google krijgt volgend jaar een ingebouwd reclamefilter dat automatisch afspelende video-advertenties met geluid blokkeert. Om dan zelf advertenties toe te voegen is erg onlogisch.

Opvallend

De test is echter wel opvallend. De zoekresultaten van Google worden over het algemeen juist zo simpel mogelijk gehouden. Het is dan ook nog de vraag of de functie uiteindelijk voor iedereen beschikbaar wordt. Daar is nu nog geen duidelijkheid over.