Google wil verder het onderwijs in met twee nieuwe Chromebooks

Acer Chromebook Spin 11

De Chromebooks van Google worden al even gebruikt in het onderwijs. Logisch, want ze zijn goedkoop en je kunt eenvoudig veel verschillende profielen aanmaken. Nu verstevigt de internetgigant haar greep op deze sector nog maar eens, met twee nieuwe Chromebooks. En deze varianten lijken vrij veel op de Microsoft Surface, dankzij een te draaien touchscreen en de mogelijkheid om een stylus te gebruiken. Dit schrijft Google op haar blog.

Het gaat om de Acer Chromebook Spin 11 en de Asus Chromebook Flip C213. De eerste variant is een laptop waarvan je het scherm kunt draaien, zodat het een tablet wordt. Vergelijkbaar met de Microsoft Surface 2-in-1 dus. Verder lijkt het apparaat vrij veel op de Chromebook 11 N7, met een 11.6-inch touchscreen, 4 of 8GB aan RAM-geheugen en 32 of 64GB aan opslag.

Acer Chromebook Spin 11

Helemaal nieuw is de mogelijkheid om een stylus van Wacom te gebruiken, waardoor je op je computer kunt tekenen. Handig als je bijvoorbeeld een afbeelding wilt maken of als je als kind gewoon lekker wilt tekenen, maar zonder papier. Ook is er een “World View Camera” toegevoegd, waarmee je de computer kunt omtoveren in een microscoop.

Asus Chromebook Flip C213

De Asus Chromebook Flip C213 heeft ook een scherm dat je om kunt klappen. Deze variant heeft echter rubberen onderdelen, zodat hij tegen een stootje kan. Daarnaast is de laptop modulair. Ideaal, want kinderen maken nog wel eens wat kapot. Een IT-afdeling kan die kapotte onderdelen echter gemakkelijk vervangen, mocht dit gebeuren.

Hoe duur de laptops precies zijn, is nog niet bekend. Ook een prijs voor de stylus is er nog niet, al belooft Google dat deze niet meer dan een paar dollar gaat kosten. De laptops zijn waarschijnlijk ook niet duur, aangezien Chromebooks dat eigenlijk nooit zijn. Vanaf deze lente moeten scholen ze kunnen kopen.

Android apps

Ander interessant punt is dat de Chromebooks ook Android-apps kunnen draaien. Deze functionaliteit kondigde Google in mei vorig jaar aan. De software om ze te managen is nu echter verbeterd. Daardoor kun je als leraar de juiste apps vast installeren voor je studenten, zodat ze tijdens de les direct van start kunnen gaan.