Hyperloop Transportation Technologies wil gaan testen in Frankrijk

De Hyperloop komt naar Europa! Hyperloop Transportation Technologies (HTT) gaat namelijk een testlocatie opzetten in het Franse Toulouse, schrijft TechCrunch. HTT is één van de twee grote bedrijven die werkt aan dit transportmiddel. Hun plannen maakten ze gisteren bekend tijdens een persconferentie.

Het gaat om een gebouw met een oppervlakte van 3000 vierkante meter, namelijk het vliegveld Francazal. Dit is een militaire basis die niet langer gebruikt wordt. HTT wil hier prototypes gaan ontwikkelen en testen uit gaan voeren met de Hyperloop. De tests worden uitgevoerd op een dichtbij gelegen terrein buiten het vliegveld.

Voortgang Hyperloop

HTT is de afgelopen tijd veel in het nieuws. Zo maakte het bedrijf eerder deze maand bekend dat het een Hyperloop tussen Tsjechië en Slowakije wil maken. Daarnaast zou het een deal hebben met Abu Dhabi en deed het een vooronderzoek in het Australische Melbourne. In maart vorig jaar zei het bedrijf bovendien drie Europese steden, namelijk Wenen (Oostenrijk), Bratislava (Slowakije) en Boedapest (Hongarije), met elkaar te willen verbinden. De eerder genoemde deal is daar een eerste stap voor.

Toch loopt het bedrijf achter op Hyperloop One, het andere grote bedrijf dat aan het project werkt. Dit bedrijf had in mei al een succesvolle praktijktest en maakte in november bekend de eerste Hyperloop in Dubai te willen bouwen. De voorwaarden moeten echter nog wel met Dubai besproken worden.