Google’s slimme chatapp Allo is nu beschikbaar

google-allo

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: Google heeft zijn nieuwe chatapplicatie Allo uitgebracht. De app biedt een nieuwe manier om met je vrienden te spreken, met een twist: in de app zit een nieuwe virtuele assistent van Google.

Door in een chatgesprek @google in te tikken, kun je de assistent in ieder gesprek om hulp vragen. Zo kun je bijvoorbeeld samen een leuk restaurant vinden, door binnen de chat te ‘googelen’. Op het moment werkt de assistent alleen nog in het Engels, maar Google belooft om binnenkort een Nederlandse versie uit te brengen.

De app bevat ook nog een paar andere kleine slimmigheden. Zo kun je met een veeg tekst groter maken om een punt te maken, of met je vinger bovenop foto’s tekenen voor je ze verstuurt. Ook kun je chats beplakken met stickers. Daarmee introduceert Allo een hoop functies die vergelijkbaar zijn met die in de nieuwste versie van Apple’s iMessage.

Zoveelste chatapp

Allo zit leuk in elkaar, maar ik maak me toch een beetje zorgen. Dit is immers de zoveelste chatapp die Google op de markt brengt. Google Talk werd eerder geschrapt voor Google Hangouts, en nu mogen we weer allemaal over naar Allo. Zal deze nieuwe applicatie het langer volhouden? Of verwacht Google dat zijn gebruikers als nomaden van app naar app gaan?

Je kunt Allo op dit moment downloaden in Google Play om hem een kans te geven. De app wordt later vandaag ook voor iOS verwacht.

Eerst toch even zien wat het allemaal inhoud? The Verge maakte alvast een videoreview.