GP van Saoedi-Arabië review: Van jager naar prooi en weer terug!

De aftrap van het nieuwe Formule 1 seizoen was een heuse ‘double header’ en dus kregen de teams een week na Bahrein de kans zich nogmaals te bewijzen. Het bleek een bijzonder en bijzonder tumultueus weekend te worden, niet in de laatste plaats vanwege het gastland. In de GP van Saoedi-Arabië review van F1SA alles over het afgelopen raceweekend.

Het puntje van de stoel, daar bevonden hosts Marjolijn en Johan zich na de spectaculaire race op het stratencircuit van Jeddah. Van strakke inhaalacties in het middenveld tot de laatste 20 rondes waarin Charles Leclerc en Max Verstappen stratego op hoge snelheid leken te spelen om de koppositie.

Maar helemaal lekker was de aanloop naar die race natuurlijk niet. Los van de kritiek van de fans waar de race in Saoedi-Arabië op voorhand al kan rekenen, was er een raketinslag luttele kilometers van het circuit op vrijdag en bewees de layout van de baan nog maar eens hoe snel en gevaarlijk hij is: een dubbele crash van Latifi en een snoeiharde klapper van Mick Schumacher in de kwalificatie.

Genoeg te bespreken! Luister nu de nieuwste aflevering van onze Formule 1 podcast F1 Spoiler Alert!

In deze aflevering:

  • Spanning op en buiten het circuit
  • Inhalen is een steekspel geworden
  • Ferrari powerrrrr!
  • Het wederzijdse (geveinsde) respect tussen Leclerc en Verstappen

Foto: © Red Bull Content Pool / Getty Images