Gratis streamingdienst IMDb TV komt naar Europa

IMDb TV

We kennen IMDb allemaal als de plek waar je heen gaat als je even niet op de naam van die ene acteur in een film kan komen. Of als je op zoek bent naar welke nieuwe films en series er binnenkort verschijnen. Maar later dit jaar kun je de dienst ook gebruiken om series en films te kijken, dankzij IMDb TV.

IMDb TV is een gratis streamingdienst, dat eerder bekend stond als IMDb Freedive. De dienst is het eigendom van Amazon en bestaat naar eigen zeggen uit premium content. En dat aanbod wordt alleen maar uitgebreid: het aantal series en films moet verdriedubbeld worden.

Alle content kun je dus gratis kijken, al zie je tussendoor wel advertenties. Volgens IMDb zelf zijn het echter minder advertenties dan op de televisie, en je krijgt er wel bekende titels voor terug. Zo kun je op de dienst films als La La Land, Donnie Darko en A Knight’s Tale kijken. Populaire series op de dienst zijn bijvoorbeeld Duck Dynasty, Fringe en Kitchen Nightmares.

Fire TV

IMDb TV was al beschikbaar in Amerika, waar het eerder dit jaar gelanceerd werd. Inmiddels heeft het wereldwijd 34 miljoen actieve gebruikers. In Amerika kun je de films en series bekijken via de website van IMDb, via de Fire TV-stick of als gratis kanaal op Prime Vide.

Over de lancering in Europa heeft het bedrijf echter weinig bekend gemaakt. Zo weten we niet of de dienst naar alle Europese landen komt, wanneer dat dan is en hoe we precies naar de content kunnen kijken.