Hackers dreigen aan 9/11 gerelateerde documenten openbaar te maken

Een hackersgroep genaamd The Dark Overlord dreigt om documenten gerelateerd aan de terreuraanvallen op 9/11 openbaar te maken. De groepering zegt een advocatenkantoor die zaken gerelateerd aan de aanvallen afhandelt te hebben gehackt. Daar zouden de documenten vandaan komen. Dat meldt Motherboard.

The Dark Overlord staat bekend wegens zijn aanval op Netflix in 2017. Ook viel hij eerder een aantal medische centra en private bedrijven in de Verenigde Staten aan. In een aankondiging op Pastebin wijst The Dark Overlord naar diverse verzekeraars en advocatenbureaus.

Daarbij claimt de groep specifiek Hiscox Syndicates, Lloyds of London en Silverstein Properties te hebben gehackt. Hiscox heeft tegenover Motherboard bevestigd dat er een hack heeft plaatsgevonden. Welke bestanden er precies gestolen zijn, is onbekend. De groep zegt echter antwoorden te hebben op samenzweringstheorieën over de aanvallen op 9/11 te hebben.

Chantage

Inmiddels zijn er al een aantal brieven, e-mails en andere documenten waarin diverse advocatenbureaus, de Transport Security Administration en de Federal Aviation Administration genoemd worden. De documenten zelf lijken redelijk onschadelijk te zijn, maar de hackersgroep zegt mogelijk meer te gaan publiceren.

Om te voorkomen dat de documenten gepubliceerd worden, moet er losgeld betaald worden. Daarnaast zegt The Dark Overlord de data op het dark web aan te bieden, en probeert de groep mensen die in de documenten voorkomen te chanteren.