Nieuw game-platform Meditations lanceert iedere dag een kort spel

Gaming, games, Meditations

Er is een nieuw game-platform op de markt, en deze is iets anders dan de meeste. Meditations, zoals het platform heet, draait namelijk om het spelen van willekeurige online spellen die slechts een paar minuten duren. Het platform zegt dit jaar iedere dag een nieuw klein spel te lanceren, meldt Engadget.

Het platform is gemaakt door Rami Ismail, die ook CEO is van de Nederlandse game-studio Vlambeer. Ismail stelt op Twitter dat ieder spel geïnspireerd is op de datum van de dag, en ook alleen die dag beschikbaar gaat zijn. Alle spellen komen samen met teksten die dienen als een manier om “te mediteren, je af te leiden, een les te leren of inspiratie te geven”.

Diverse soorten genres

Ismail stelt het idee te hebben gekregen toen hij in 2017 een kort spel speelde. Dat spel zorgde ervoor dat hij graag zou zien dat hij een dergelijke game had voor iedere dag van het jaar. Vervolgens heeft hij honderden ontwikkelaars zo ver gekregen om zijn visie realiteit te maken.

Meditations gaat verschillende titels uit diverse genres aanbieden. Het gaat onder meer om persoonlijke spellen die “cultureel en persoonlijk gevoelige onderwerpen als de dood, depressie, angst, geweld, seksualiteit en verslavingen” aanpakken. Het eerste spel van het jaar was een puzzelspel genaamd Tempres van Takorii.

Alle spellen zijn te spelen op macOS en Windows.