‘Hackers stalen afleveringen van Game of Thrones van HBO’

HBO is mogelijk het slachtoffer van hackers geworden. Hackers zeggen zeggen onder meer afleveringen en een script van Game of Thrones te hebben gestolen, schrijft Entertainment Weekly. HBO bevestigt dat er een cyber-incident is geweest, maar weigert te zeggen wat er gestolen is. Ook is niet bekend hoeveel informatie er gestolen is. “We zijn een onderzoek gestart en werken met autoriteiten en beveiligingsfirma’s”, meldt HBO.

De hackers zelf zeggen dat ze 1,5 terabytes aan data hebben gestolen. Daar zouden onder meer nieuwe afleveringen van de series Ballers en Room 104 bij zitten. Die zouden ook al online gezet zijn. Daarnaast zou er materiaal uit het script van de komende Game of Thrones-aflevering gelekt zijn.

De criminelen stuurden zondag een anonieme mail naar diverse journalisten waarin ze de aanval aankondigden. Daarin zeiden ze dat er een groot lek aanstaande is en dat “HBO neergaat”. Wat ze verder van plan zijn, is niet bekend.

Eerdere hacks

Het is echter nog maar de vraag hoeveel er van waar is. Zo zeiden hackers in mei de vijfde Pirates of the Caribbean online te plaatsen als Disney ze niet zou betalen. Disney betaalde niet en zei later dat er nooit een hack is geweest.

In april bleken hackers echter wel de waarheid te spreken over het stelen en lekken van series. Netflix werd toen gehackt en er werd geld geëist om te voorkomen dat het nieuwe seizoen van Orange is the New Black online kwam. Netflix betaalde niet en de serie verscheen op het internet.

Of er hier ook geld is geëist om het lekken van de afleveringen te voorkomen, is niet bekend.