Samsung-gebruikers veilig in het verkeer met nieuwe app

In-Traffic Reply

Het is vakantie en dat betekent voor veel Nederlanders dat ze talloze uren doorbrengen in de auto. Of het nu een kleine roadtrip door Nederland is of een reis door Europa, veilig rijden blijft een dingetje.

Veilig rijden

Helaas zorgt de smartphone voor een groot obstakel tijdens het rijden: door inkomende berichtjes en telefoontjes ben je al snel afgeleid. Daar heeft Samsung gelukkig iets op gevonden. De smartphone fabrikant heeft namelijk standaard een zogenaamde In-Traffic Reply functie ingebouwd in de nieuwste Samsung modellen. Vanaf afgelopen weekend werd de app voorgeïnstalleerd op onder andere de Galaxy S8 en S8+ modellen. Dit betekent dat de gebruikers deze week een melding krijgen waarin gevraagd wordt of ze de app willen installeren.

Ondanks het feit dat iedereen weet dat het gebruik van je smartphone levensgevaarlijk is in het verkeer, doen toch nog heel veel mensen dit. Zo vertelt Menno van den Berg, Vice President van Samsung Benelux, “Men voelt sociale druk om oproepen en berichten direct te beantwoorden. Tegelijk beseft iedereen dat het beter is je smartphone even met rust te laten als je achter het stuur zit. Wij nemen de veiligheid van verkeersdeelnemers serieus. Daarom hebben wij ervoor gezorgd dat de In-Traffic Reply app is voorgeïnstalleerd is op onze smartphones.”

Automatische reactie

De speciale In-Traffic Reply app zorgt ervoor dat jouw ogen zich nooit meer afwenden naar je telefoon als er een berichtje binnen komt. De app reageert namelijk namens jou op inkomende berichten en oproepen terwijl jij achter het stuur zit. Vanaf een snelheid van 10 km/u wordt de app ingeschakeld, welke je weer kunt uitschakelen als je klaar bent met rijden.

Je kunt kiezen uit verschillende standaard reacties. Zo kun je variëren tussen ‘ik zit in het verkeer, dus ik kan op dit moment niet antwoorden’, een leuke animatie of je kunt je eigen reactie instellen. De app zet ook je notificaties tijdelijk op de stilstand, zodat je niet door die leuke tringel geluidjes wordt afgeleid. Pas als jij netjes geparkeerd hebt en vanachter je stuur kruipt, kan jij zien wat je allemaal gemist hebt.

De app kun je gratis downloaden en is te vinden in de Google Play Store.