Is hands-free gamen de toekomst? Neurable werkt aan spel dat je met hersenen bestuurt

Neurable

Gamen is tof. Maar hoe tof zou het zijn als je een spel met je gedachten kan besturen? Neurable werkt exact daaraan. Het bedrijf heeft een prototype onthuld waarmee je virtualreality-ervaringen met je hersenen kunt besturen.

Het apparaat vervangt de normale band op een HTC Vive. Aan de hand van specifieke hersensignalen worden er bepaalde acties geactiveerd. Bij een demo van het spel Awakening met het apparaat gebruik je je eigen hersenen om te ontsnappen uit een lab. Je hoeft niet eens een plastic controller vast te houden terwijl je met robots vecht of objecten oppakt.

Toekomst

Tegenover IEEE Spectrum zegt Neurable dat de eerste toepassing van het apparaat spellen zijn. Het bedrijf hoopt om de ervaring in 2018 naar de eerste virtualreality-arcades te brengen. Dan moet het grote design dat het apparaat nu heeft ook verbeterd en verkleind zijn.

Hoewel de ambities van Neurable groot zijn, is de kans groot dat controllers voorlopig nog wel even blijven. Maar het is wel een grote hint naar een toekomst waar je nooit meer iets anders nodig hebt voor apparaten dan je eigen brein.