Hardwell zet in op eSports en gaat streamen op Twitch

Hardwell gaat samenwerken met eMense. Dit bedrijf zit onder meer achter eSports-organisatie ESL Benelux. Het doel van de samenwerking is om dancemuziek en gaming dichter bij elkaar te brengen. Dat doet hij door komende zondag op te treden tijdens de finale van het Intel Extreme Masters World Championship in Katowic, Polen. Daarnaast heeft Hardwell nu een kanaal om gamestreamingsite Twitch.

Wat de samenwerking verder precies gaat inhouden is nog wat onduidelijk. Voor nu focussen beide partijen zich op het optreden van Hardwell komend weekend. De dj zegt daarover:

Als groot game-fanaat ben ik erg blij om Katowice te bezoeken. En ik kan natuurlijk niet wachten om live te gaan met mijn eigen Twitch-kanaal om het allemaal met mijn fans te delen.

Hardwell staat er sowieso om bekend voorop te lopen op het vlak van technologische innovatie. Zo regelde hij al zijn muziekrechten via blockchain-technologie. Ook verzorgde Hardwell het afgelopen jaar regelmatig livestreams op Facebook, omdat hij een overeenkomst had met het sociale netwerk.

Junkie XL

Als het gaat om dancemuziek en gaming is trouwens een andere dj dan Hardwell de absolute koning. Producer Junkie XL maakt al sinds 1995 soundtracks voor games en heeft zo’n tien jaar geleden ook besloten enkel nog muziek te producten voor films en games. Hij brengt verder geen eigen werk meer uit.

Junkie XL maakte onder meer de muziek voor Need for Speed, Gran Turismo 3 en FIFA 09. De laatste vijf jaar focuste hij zich overigens exclusief op filmmuziek.