Renault-Nissan gaat zelfrijdende taxi’s testen in Frankrijk

Steeds meer autofabrikanten testen met zelfrijdende auto’s en diensten. Renault-Nissan is één van die autofabrikanten en gaat in samenwerking met het Franse transportbedrijf Transdev zelfrijdende taxi’s testen, melden zij op hun website. Dat gebeurt in Europa; in Parijs om precies te zijn.

De bedrijven willen de publieke taxidienst van Transdev testen met een zelfrijdende auto van Renault, de Renault Zoe, maar dan zónder de taxichauffeur. De eerste testrondes gaan plaats vinden in Parijs (met iemand achter het stuur voor de veiligheid) en kijken aan de hand daarvan of het veilig is om zulke chauffeurloze taxiritten waar te maken. Renault-Nissan ziet het in ieder geval wel zitten.

Microsoft

De Frans-Japanse autofabrikanten zijn al een tijdje bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. En ze werkten al langer samen met Transdev en Microsoft aan het toepassing van self driving-technologie voor commerciële diensten, zoals een taxiservice.

De bedoeling is dat Nissan in 2020-2021 op level 4 tot 5 zit van volledig zelfrijdende auto’s, daarbij is geen chauffeur meer nodig, en het logische gevolg is de commerciële toepassing hiervan.

Wanneer de tests precies moeten gaan starten hebben de bedrijven niet bekend gemaakt.