Harley-Davidson presenteert eerste elektrische motor

Het zal even wennen zijn voor de echte fans, maar het is een teken der tijd: Harley-Davidson presenteert volgende week hun eerste elektrische motor. Volgens de directeur van de motorgigant zal het bedrijf er ook alles aan gaan doen om de standaard te zetten én marktleider te worden voor elektrische tweewielers.

Harley-Davidson laat de handgemaakte motoren voor het eerst zien tijdens een exclusief event in New York aanstaande maandag. Aansluitend zal het bedrijf de motoren ter beschikking stellen aan tientallen rijders, die de elektrische tweewielers langs 30 steden in de VS zullen rijden en Harley voorzien van feedback. Het is dan ook nog niet gezegd dat Harley de elektrische motor in de komende 2 jaar al op de markt zal brengen.

Niemand kan precies voorspellen hoe groot de industrie voor elektrische voertuigen zal worden of welke impact hij zal hebben op de huidige markt.

Het is een behoorlijke stap voor een groot merk als Harley-Davidson om zich te wagen aan elektrische tweewielers. Vooralsnog lijkt er geen vraag naar ‘grote motoren’ in een elektronische uitvoering, maar blijft de markt beperkt tot scooters en zelfs fietsen, vaak ook met een lager prijskaartje.

Harley-Davidson directeur Matt Levatich is overtuigd dat zijn bedrijf de juiste keus maakt. Levatich verwijst daarbij naar een onderzoek waarin duidelijk werd dat een stevige ‘push’ vanuit een marktleider zou kunnen zorgen voor een spontane vraag vanuit de consument. “Niemand kan precies voorspelllen hoe groot deze industrie gaat worden of welke impact hij zal hebben“, aldus Levatich, “maar als je kijkt naar duurzaamheid en de ontwikkelingen op dat gebied, vinden we dat Harley daarin mee moet denken voor onze klanten“.

Harley-Electric-Motorcycle-2 Harley-Electric-Motorcycle