Harry Potter fans opgelet: de officiële fanclub komt naar Nederland

Harry Potter

Als echte Harry Potter fan kende je deze fanclub waarschijnlijk al: een betaalde fanclub met heel wat voordelen voor de leden. Toegang tot deze officiële fanclub krijg je via de app, die tot dus ver nooit in Nederland was aangekomen. Tot nu. Want deze maand breidt de app uit naar andere landen.

Geen idee waar we het over hebben? We leggen het even voor je uit.

Harry Potter fanclub

De Harry Potter fanclub is ontstaan vanuit Wizarding World Digital, die het stokje overnam van het ‘digitale hart’ van Potter, ofwel Pottermore. Wizarding World Digital richtte zich meer op de toekomst, en dus op het digitale aspect. Hierbij kwam een gloednieuwe website, een app én een lidmaatschap.

Met een lidmaatschap kun je een eigen Wizarding Passport creëren, blogposts lezen en een nieuwsbrief ontvangen. Maar dat is niet alles: want je kunt ook talloze quizzen spelen, testen doen en je ontvangt nog meer ledenvoordelen. Denk hierbij aan voordelen bij bepaalde pretparken en de Studio Tour.

Sorteerhoed

Via de app kun je ook meedoen aan de sorteerhoed ceremonie, en dat allemaal dankzij AR via je smartphone. De random vragen die de sorteerhoed aan je zal stellen, zijn stuk geschreven door J.K. Rowling zelf. In welk huis kom jij terecht? Is het  Gryffindor, Ravenclaw, Slytherin of toch Hufflepuff?

Als je eenmaal in een groep geplaatst bent, kun je door middel van puzzels, quizzen, polls en meer ervoor zorgen dat jouw Zweinstein-huis bovenaan de lijst komt te staan.

Zin om alles zelf te ontdekken? Sinds deze week staat de app in Google Play of in de App store.

Harry Potter fanclub

Beeld: Wizarding World