Oh nee: Harry Potter-game ‘Hogwarts Legacy’ uitgesteld tot 2022

Hogwarts Legacy

Harry Potter-fans konden hun geluk niet op toen bleek dat de game Hogwarts Legacy op de agenda stond. Maar nu zullen we moeten wachten tot 2022 voordat we het spel daadwerkelijk kunnen spelen. “Het is belangrijk om dit de beste game-ervaring binnen de Wizarding World te maken, dus we nemen even de tijd die nodig is”, aldus de ontwikkelaar.

Hogwarts Legacy

In september 2020 maakte de ontwikkelaar bekend dat er een Harry Potter-game aan zat te komen. Dat gebeurde tijdens een grote Playstation 5-persconferentie. Hierin werd ook bekend gemaakt wat we kunnen verwachten van de game. Spelers zouden Zweinstein met zelfbedachte personages kunnen ontdekken, toverspreuken leren en toverdrankjes maken. Reden genoeg om hier enthousiast van te worden, natuurlijk.

Verder heeft de speler de sleutel tot een eeuwenoud geheim die de tovenaarswereld kan verscheuren. In het spel kun je als speler ervoor kiezen om dit geheim te omarmen, of juist geheim te houden. Verder kan de speler overweg met Ancient Magic, wat een ongebruikelijk talent is in de tovenaarswereld.

Uitgesteld

De reden om het spel uit te stellen is volgens de ontwikkelaars om bugs te voorkomen. Het spel wordt gemaakt doro PortKey Games en Avalanche Studios. Die laatste is ook de ontwikkelaar van Disney games, waaronder Toy Story 3 en Cars 3.