Harry Potter-fans opgelet: Je krijgt eindelijk de kans om rond te lopen in Zweinstein

Haal je toverstaf maar uit de kast, verzamel je favoriete kleding en lees vooral dat boek over bijzondere beesten nog eens door. Je brief voor Zweinstein komt namelijk toch nog, al is het in een virtual-reality-versie. Er komt namelijk een VR-ervaring op het nieuwe =Daydream VR-platform van Google.

De app is onderdeel van de nieuwe film Fantastic Beasts and Where to Find Them. Daarmee hebben we ook direct wat slecht nieuws: de film komt pas in november, en de game dus ook. Bovendien zul je Harry, Ron en Hermelien niet tegenkomen, aangezien zij volgens het verhaal nog niet eens geboren waren.

Wel kun je rondlopen in de wereld van tovenaars die J.K. Rowling voor ons bedacht heeft. Leuk is dat je niet alleen rond kunt kijken, maar ook kunt interacteren dankzij de draadloze controler van DayDream. Je kunt dus magische dieren vangen en zelfs toverspreuken uitvoeren.

Helaas moeten we nog wel even wachten tot de DayDream VR Headset verschijnt, voor we weten waar we precies kunnen rondlopen. Maar een ding is zeker: we gaan naar Zweinstein, woohoo!

Harry Potter VR