HBO-hackers dreigen beelden van Game of Thrones te lekken en eisen losgeld

Terwijl wij nog bijkomen van de nieuwste aflevering van Game of Thrones van gisteren, zit HBO waarschijnlijk met de handen in het haar. Vorige week werd namelijk bekend dat het bedrijf gehackt werd en nu hebben de cybercriminelen opnieuw van zich laten horen. Er zijn interne e-mails en documenten die gerelateerd zijn aan Game of Thrones gelekt, maar ook wordt er nu losgeld geëist. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

Onder de gelekte documenten zat ook een gedetailleerde samenvatting van de volgende aflevering van Game of Thrones. Daarnaast zijn er dus interne e-mails gelekt, al is niet duidelijk van welke topman of -vrouw deze zijn.

Volgens Business Insider dreigen de hackers ook gedreigd om beelden van Game of Thrones te lekken, evenals de persoonlijke contactgegevens van de hoofdrolspelers van de show. Ze zouden de telefoonnummers en e-mailadressen van Emilia Clarke (Daenerys), Peter Dinklage (Tyrion) en Lena Headey (Cersei) hebben.

Losgeld

HBO kan voorkomen dat de beelden en informatie gelekt worden door losgeld te betalen, aldus de criminelen. In een videobrief zeggen de hackers dat ze hun “salaris van zes maanden in bitcoin” willen hebben. Zo lang zouden ze namelijk bezig zijn geweest met de hack.

Normaal gesproken zouden ze tussen de 12 miljoen en 15 miljoen dollar per jaar verdienen met dit soort chantage. Ze willen dus een bedrag tussen de 6 en 7,5 miljoen dollar ontvangen. HBO heeft drie dagen om te betalen, al had de videobrief geen datum. Tot wanneer HBO dus precies zou hebben, is niet helemaal duidelijk.

Verder zeggen de criminelen dat HBO hun zeventiende doelwit was en dat tot nu toe slechts drie van hun slachtoffers niet betaald hebben.

Het debacle doet wat denken aan de hack bij Netflix in april. Ook daar werden gevoelige data gestolen, waaronder een seizoen van Orange is the New Black. In ruil voor losgeld zou de hacker het seizoen niet lekken. Netflix betaalde niet en het seizoen kwam online. De grote vraag is nu wat HBO gaat doen.