Hello Fresh naar de beurs, bedrijf nu €1,5 miljard waard

Hello Fresh, het bedrijf achter de maaltijdboxen die aan de voordeur worden bezorgd, gaat naar de beurs. Dat maakte het Duitse moederbedrijf vandaag bekend. Het bedrijf wil 20% van zijn aandelen verkopen voor een geschatte waarde van tussen de €230 en €300 miljoen dollar. Daarmee komt de totale waarde van het bedrijf uit op 1,8 miljard dollar. 

Twee jaar geleden kondigde Hello Fresh ook al een beursgang aan, maar die werd later toch weer ingetrokken. Met het geld uit de verkoop van zijn aandelen wil het bedrijf gaan investeren in verdere groei. Hello Fresh werd in 2011 opgericht door de Duitse ondernemers Dominik Richter en Thomas Griesel, maar is inmiddeks grotendeel in handen van Rocket Internet, een Duitse investeringsmaatschappij.

Inmiddels werken er wereldwijd meer dan 2000 mensen bij HelloFresh en draait het bedrijf vorig jaar een jaaromzet van 597 miljoen euro. Daar stonden uitgaven van ruim 742 miljoen euro tegenover. Toch verwacht het bedrijf binnen nu en enkele jaren winst te gaan maken. Binnen nu en 15 maanden moet het in elk geval break even draaien. Hello Fresh heeft inmiddels 1,3 miljoen klanten in een verschillende Europese landen, de VS en Canada.