Heracles start eigen esports-opleiding voor FIFA-spelers

Het eerste seizoen van de E-Divisie, de FIFA-competitie van de voetbalclubs uit de Eredivisie, lijkt een succes te zijn geweest. Voetbalclubs gaan komend seizoen namelijk nog meer investeren in esports. Zo komt Heracles Almelo met een eigen jeugdopleiding. Niet voor voetballers, zoals ze samen met FC Twente al hebben, maar voor esporters.

De eJeugd noemt Heracles de opleiding. Zes jongens van onder de 20 zullen worden getraind voor Bryan Hessing, die Heracles vertegenwoordigt in de E-Divisie. De jeugdesporters zullen zelf vanuit de eJeugd meedoen aan verschillende toernooien. Uiteindelijk is het de bedoeling dat uiteindelijk één van de spelers uit het opleidingstraject de tweede FIFA-speler wordt die onder contract komt bij de Almelose voetbalclub.

eBox

Vrijdag is de officiële presentatie van de eJeugd. Op dit moment bestaat het team uit: Gunnar Nieuwenhuis (16), Rik Weits (18), Melih Bingöl (19), Finn Mulder (13), Tim Slaghekke (16) en Sjors ten Tije (18). De focus ligt van Heracles ligt op jong gametalent uit de eigen regio.

Rob Toussaint, commercieel directeur van Heracles Almelo, over het initiatief:

Met de eJeugd breiden we Team Heracles eSports uit en zorgen we ervoor dat we getrainde en kwalitatieve eSpelers in huis hebben. De spelers zullen Heracles Almelo ook op het hoogste niveau vertegenwoordigen. Onze jongere doelgroep heeft nu tevens de kans om eSports voor Heracles te spelen en kunnen regelmatig deelnemen aan FIFA-toernooien in onze eBox. Dit zijn momenten waarop ze mogelijk gescout worden.

De eBox waar Toussaint het over heeft, is een skybox die zo is ingericht dat er 36 gamers tegelijk FIFA kunnen spelen en waar ook toernooien kunnen worden gehouden.

PSV

Waar Heracles dus lekker bezig met esports, gaat het bij PSV iets minder. De Eindhovense voetbalclub heeft zijn nieuwe FIFA-speler, Tony Kok, al meteen weer ontslagen. Uit oude tweets van Kok bleek namelijk dat zijn hart meer bij Ajax lag dan bij PSV. Hij had tijdens een wedstrijd tussen die twee clubs bijvoorbeeld getweet: “Allee boeren zijn homo!”

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt binnen de E-Divisie. Nog voor de start van de FIFA-competitie ging het mis bij ADO. Die club bleek per ongeluk een Ajax-supporter in huis te hebben gehaald.