Vet: herontdek de Nederlandse trekpleisters met ‘Reinvent Holland’ van HP

De afgelopen maanden zaten een hoop mensen aan hun huis gekluisterd: we konden niet op vakantie naar het buitenland, werkten massaal vanuit huis en zagen zo min mogelijk mensen buiten ons eigen huishouden om. De coronacrisis had ons flink in de greep, maar inmiddels kunnen we gelukkig weer wat meer buitenshuis doen. Toch is er een opvallende verschuiving te zien, dat wellicht iets te maken heeft met de crisis van de afgelopen maanden.

Er is namelijk een flinke groei te zien in het aantal vakanties en uitjes in Nederland. Maar liefst 44 procent van de Nederlanders spendeerde hun vakantie dit jaar in eigen land.

Herontdek Nederland

Technologiebedrijf HP zag daar een mooie kans en besloot slim in te haken op de toeristische trekpleisters van Nederland. Met behulp van de
HP ENVY laptop
maakt HP het namelijk mogelijk om plekken als de Hoge Veluwe en de Dam opnieuw te ontdekken.

Door de ogen van twee buitenlandse kunstenaars die woonachtig zijn in Amsterdam, kunnen we het oh, zo mooie Holland op een geweldige manier herontdekken. Onder andere Ekaterina Tikhova, een illustrator uit Rusland en woonachtig in Amsterdam, nam ‘haar’ Amsterdam onder de loep. “Ik heb ervoor gekozen om de Dam in Amsterdam te illustreren. Naar mijn idee zien veel mensen de schoonheid van de plek niet meer omdat ze eraan gewend zijn”, vertelt de illustrator. “Amsterdam voelt voor mij als een plek vol historie, met als hart de Dam.”

En dat is nou precies wat HP met deze kunstwerken in kaart wil brengen: de manier waarop mensen met een andere cultuur naar de toeristische plekken in Nederland kijken.

HP ENVY

Om de Dam door haar ogen te laten zien, maakte Ekaterina gebruik van de HP ENVY. En daar is de illustrator erg enthousiast over: “De hoge kwaliteit van kleurweergave en de kracht van de laptop waren precies wat ik nodig had om tot dit eindproduct te komen”, vertelt ze.

Met HP ENVY geeft het technologiebedrijf iedereen handvatten om zich te ontwikkelen in de creatieve industrie om ideeën op nieuwe manieren vast te leggen, te creëren en te ervaren.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier hoe het kunstwerk gemaakt werd: