In het Duitse regeerakkoord worden esports erkend als volwaardige sport

In het concept van Duitse regeerakkoord van de partijen CDU, CSU en SPD staat dat esports in Duitsland erkent gaan worden als volwaardige sport. Dat betekent dat ze dezelfde rechten krijgen als andere sportverenigingen en -organisaties. De regering constateert dat het ‘esportslandschap’ in Duitsland groeit, wat de reden is voor de erkenning.

Daarnaast staat in het regeerakkoord dat er bij esports vaardigheden worden getraind die niet alleen in de digitale wereld van belang zijn. Ook gaat de regering het ‘olympisch perspectief’ ondersteunen. Wat dat inhoudt, wordt verder niet toegelicht. Het duidt er echter op dat de regering pogingen gaat ondersteunen op esports erkend te krijgen als olympische sport.

Parijs

En dat kan belangrijk zijn. Het IOC overweegt namelijk om esports als onderdeel te introduceren bij de Olympische Spelen in Parijs van 2024, zo bleek in augustus. De voorzitter van het IOC, Thomas Bach, zei toen wel dat alleen niet-gewelddadige games worden overwogen om opgenomen te worden in het programma.

Het regeerakkoord kan echter nog sneuvelen door een veto van de SPD-leden.