Livestream Olympische Spelen: Kijk live naar de openingsceremonie

Ververidis Vasilis / Shutterstock.com

De Olympische Spelen beginnen vandaag met de openingsceremonie in PeyonChang. En dat kun je vandaag live volgen in de eerste livestream van de NOS, die op 12.00 uur van start gaat.

Voor Nederland zijn er slechts elf sporters bij de ceremonie, aangezien de 22 anderen zich al snel moeten gaan bewijzen in de wedstrijden. Schaatser Jan Smeekens is er in ieder geval bij, want hij draagt onze vlag tijdens de ceremonie. Maar ook voor andere landen is het nog maar de vraag hoeveel sporters er precies gaan zijn, want in Zuid-Korea heerst momenteel een ijzige kou.

Livestream Olympische Spelen

Dat mag de pret natuurlijk niet drukken, dus zijn er onder meer verwarmde stoeltjes geplaatst om de kou wat dragelijker te maken. En wij? Wij kunnen alles live bekijken vanuit ons eigen warme huis (of op kantoor natuurlijk). Om 11 uur begint RadiOlympia namelijk op NPO Radio 1, en op 11.50 uur kun je het twee uur durende festijn live zien op NPO 1, NOS.nl en in de NOS-app. Jan Roelfs en Léon Haan geven daarbij commentaar.

Na die openingsceremonie, dan gaat het los. Smeekens is vanavond nog te zien in de uitzending van Studio Sportwinter om 20.30 uur bij de NOS. Eerder al, om 18.00 uur, blikt NOS met Bart Veldkamp vooruit op zaterdag. Dan gaan het schaatsen en shorttrack van start.

De rest van de dagen van de Olympische Spelen worden op NOS.nl en in de NOS-app gevuld met speciale Olympische pagina’s, waar je onder meer de livestream vindt. Ook staan daar de hoogtepunten van de dag, die aan het einde van de middag verschijnen. Natuurlijk kun je ook het laatste Olympische nieuws, alle uitslagen en de medaillespiegel bekijken.

We zijn al begonnen!

Ondertussen wordt er natuurlijk zelfs al gesport. Zo is het al de tweede dag van het curlingtoernooi en de freestyle skiërs hebben al een kwalificatieronde afgewerkt. Op 25 februari weten we wie er op ieder onderdeel gewonnen heeft, want dan is het alweer de laatste dag.

Foto: Ververidis Vasilis / Shutterstock.com