Het Franse Montgenèvre is het eerste slimme wintersportgebied ter wereld

Montgenèvre Smart city

In de Franse Alpen ligt het eerste skigebied ter wereld dat volledig smart is. Het gaat om Montgenèvre, waar je dit jaar voor het eerst gebruik kunt maken van gratis wifi en een app met belangrijke informatie, zoals de staat van pistes en de weersverwachting. Het systeem werd samen met Orange Business Services ontwikkeld.

Het project heeft drie doelen. Allereerst moet de wintersportervaring verbeterd worden. Via de app krijg je bijvoorbeeld real-time informatie over de beschikbaarheid van skiliften, pistes en golfbanen. In het resort zijn verder 31 wifi-hotspots, zodat je ook altijd toegang hebt tot de data. Verder kun je sneeuwrapporten en lawinewaarschuwingen ontvangen.

Montgenèvre Smart city

Economie

Daarnaast moet het leven voor bezoekers en bewoners van het gebied eenvoudiger gemaakt worden. Voor bewoners en bezoekers is er bijvoorbeeld informatie over busdiensten en lokale culturele activiteiten gebaseerd op jouw interesses beschikbaar. Daarmee wordt ook direct de lokale economie gestimuleerd, wat het derde doel van het project is.