Tranzer laat je in een app je reis plannen en betalen

Tegenwoordig heb je overal een app voor, ook als je een reis met het openbaar vervoer wilt plannen. Maar helaas laten die apps je niet ook direct voor het OV betalen. Tranzer doet dat wel. Deze app laat je je reis plannen vanuit de app en direct afrekenen, ook als je met verschillende vervoerders reist.

De app is simpel te gebruiken. Allereerst download je Tranzer uit de App Store of de Google Play Store. Vervolgens maak je een account aan. In de app geef je aan waar je heen wilt, met hoeveel personen je reist en op welk tijdstip je wilt vertrekken. De app geeft je vervolgens de snelste en goedkoopste reisoptie en eventueel ook mogelijkheden met de taxi.

Als je klaar bent met het plannen, betaal je voor je reis. Dit doe je in een keer, ongeacht met hoeveel verschillende vervoerders je reist. Betalen kun je doen met iDeal of Creditcard. Vervolgens krijg je een QR-code, die je kunt scannen bij de toegangspoortjes op stations en in de vervoersmiddelen zelf.

Grote dekking

Tranzer heeft al een behoorlijk grote dekking in Nederland. Grote vervoerders als NS, RET, Connexxion en EBS zijn al bij het platform aangesloten. Daarnaast kun je al taxi’s boeken en betalen in de app. Vanaf januari 2018 komen daar de diensten van GVB ook nog bij.

Er wordt bovendien ook nog gewerkt aan het toevoegen van reisopties als eerste klas, fietsen en deelauto’s. Binnenkort moet de app uitgerold worden naar andere delen van Europa.