Het German Aerospace Center laat drone autonoom landen op dak van bewegende auto

Wetenschappers van het German Aerospace Center zijn er in geslaagd om een drone volledig autonoom op het dak van een auto te landen. De auto was uitgerust met een groot vangnet zodat drones zonder landingsstel ook gemakkelijk kunnen landen zonder schade op te lopen.

Met een snelheid van 75 kilometer per uur landde de drone veilig op de auto. Met twee grote stickers kon de drone precies zien hoe snel de auto reed en waar hij moest landen. Volgens de wetenschappers kan de drone tot een halve meter nauwkeurig landen. Dit is erg handig in situaties waar weinig plek is.

Voor deze test werd er gebruik gemaakt van een zogeheten UAV (unmanned aerial vehicle) die lijkt op de drones die het leger gebruikt om gebieden te verkennen of aanvallen uit te voeren. Op dit moment moet de bestuurder van het voertuig nog wel actief meebewegen met de drone door af te remmen of juist te versnellen. Maar volgens de wetenschappers kan dat snel verholpen worden en is deze drone in de toekomst in staat om te landen op het dak van een zelfrijdende auto.